Nieuwsbrief november 2023

Op zaterdag 7 oktober is de  37e Furiademars gewandeld. Er waren 238 deelnemers die met veel plezier de verschillende afstanden hebben gewandeld. Wij als organisatie waren zeer verheugd dat de W.V. De Losse Feeter uit Etten-Leur onze wandelvereniging bezochten. 59 wandelaars hebben deelgenomen aan de Furiademars en de rest is naar de Furiade gegaan om deze te bezoeken.

In de kantine was het best af en toe even stressen om alle bezoekers snel van een kopje koffie te voorzien maar Nel en Willem stonden volledig paraat , met soms de angst dat we het met de voorraad gezette koffiepotten niet zouden redden.

Gedurende de middag kwamen de wandelaars weer terug en we hebben veel complimenten gehad met betrekking tot de uitgezette route’s, dus hulde aan de pijlers en vrijwilligers die dit gerealiseerd hebben.

Doordat het zo lekker weer was gingen de meeste mensen buiten zitten waardoor er een tekort aan stoelen dreigde, zie hiervoor de foto’s op de website onder het item foto’s, maar alle wandelaars waren daar niet moeilijk in en maakten gebruik van de stoelen die binnen stonden en sleepten die massaal naar buiten. Gelukkig hebben ze de stoelen nadien ook weer teruggezet in de kantine, zoals het hoort.

Kortom het was een zeer gezellige en druk bezochte dag. Tevens nog een dankwoord aan alle vrijwilliger die deze dag tot een succes hebben gemaakt. 

Op zaterdag 28 oktober was er de 2e Nacht van het Westland Kennedymars georganiseerd door de stichting ‘Je grenzen verleggen’ uit Naaldwijk. Er is gestart bij Atletiekvereniging Olympus ’70 en er waren twee afstanden te lopen namelijk 80 en 110km. Voor de 80km waren er 100 inschrijvingen en voor de 110km 30 inschrijvingen.

Onze wandelverenging heeft vorig jaar voor het eerst als ruststop gefungeerd en dit jaar waren wij weer benaderd om deze taak te vervullen.

In de vroege zaterdagmorgen om 04.30 uur waren Nel en Willem Holleman al aanwezig in het clubgebouw om de voorbereidingen hiervoor te treffen zoals het zetten van vele liters koffie en andere kantinewerkzaamheden.

Om 05.20 uur kwam de eerste wandelaar een kopje koffie drinken in onze gezellig verwarmde kantine, dat werd zeer gewaardeerd want het was behoorlijk fris buiten. Gaandeweg de ochtend hebben ongeveer 100 wandelaars onze kantine weten te vinden en we mochten veel complimenten in ontvangst nemen voor de aangeboden service en de gezellige muziek.

We hebben vele bekende gezichten gezien van wandelaars die al eerder aan een van onze VTM wandeltochten hebben deelgenomen, een feest van herkenning dus. De hele ochtend werden de wandelaars voorzien van versnaperingen die zij via een verkregen consumptiebon konden bekomen van ons. Ook waren er komkommers, paprika’s, tomaten en drop ter beschikking gesteld door de organisatie welke op de bar uitgesteld stonden en men deze naar believen kon nuttigen.

Om 11.30 verlieten wij de kantine met een voldaan gevoel weer eens nuttig voor de vereniging te zijn geweest.

Op de foto kun je zien dat het er goed uitzag.

Nieuwe leden.

Deze maand mogen we twee nieuwe leden verwelkomen bij onze vereniging.

Het zijn de heer en mevrouw Jaap en Stella van den Berg uit Massluis.

Wij hopen dat u zich snel thuis zult voelen bij de V.T.M. en vergeet niet dat u elke woensdagmorgen deel kunt nemen aan een midweektocht.

Midweektochten op woensdagmorgen:

1 november wordt route 16 gelopen, Maassluis-Staelduinsebos-Oranjedijk.
8 november wordt route 17 gelopen, Weverskade heen en weer terug via de Waterweg.
15 november wordt route 18 gelopen, Westgaag-De Lier-Oudcamp.

22 november wordt route 19 gelopen, Rozenburg Callandpad.

29 november wordt route 20 gelopen naar de Waterkering.

 

Voor meer informatie zie de website onder het menu ‘Midweektochten’.

Wanneer je met anderen tegelijk wilt lopen wees dan op tijd om met elkaar af te spreken.

Bingo

Op woensdagavond 22 november is er weer een gezellige bingo, aanvang 20.00 uur.

Voor meer informatie zie de website onder het menu ‘Bingo’.

Schrijvende lezers

Het zou leuk zijn als er onder de leden maandelijks iemand iets in zou willen sturen.

Dat kan over van alles gaan wat je meemaakt tijdens het wandelen, een verslagje van bijvoorbeeld een wandeltocht bij een andere vereniging. Het is altijd leuk om te lezen waar de wandelaars zoal mee bezig zijn.

Je kunt de tekst sturen naar vtm.maassluis@gmail.com

Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan onderstaand formulier in.

Als je je al een keer hebt aangemeld hoef je dat niet weer te doen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Naam
Ben je lid of donateur van de VTM?
Ga dan naar onze website en klik op het menu 'Lid worden'.
Scroll naar boven