Vrijwilligers

Oproep: Wij zoeken vrijwilligers.

 

Wij zoeken vooral vrijwilligers die willen helpen om onze wandeltochten te pijlen.
Als je dat nog nooit gedaan heeft maakt dat niet uit, wij zorgen ervoor dat je als volwaardig pijler op pad gaat.

Ook kun je eventueel met een pijler mee op pad om te kijken hoe e.e.a. in z’n werk gaat.

 

De V.T.M. is een vereniging die al ruim 68 jaar draait op vrijwilligers die dat altijd met veel plezier hebben gedaan en die bereid zijn geweest om wat extra’s te willen doen door hun steentje bij te dragen.

Vrijwilligers zijn altijd enorm gewaardeerd door alle besturen die er zijn geweest en uiteraard ook voor het nog zittende bestuur. Er zijn natuurlijk heel veel leden die met veel plezier gebruik maken van de faciliteiten die de V.T.M hen biedt maar zoals je wel begrijpt kan dat niet zonder vrijwilligers.

 

Het bestuur van de V.T.M. is daarom ook altijd erg dankbaar dat deze vrijwilligers er zijn en kunnen zij ook de activiteiten blijven verzorgen 

waar zoveel leden plezier aan beleven.

We noemen hier de activiteiten van de woensdagen en de vier marsen die niet zonder vrijwilligers ingevuld zouden kunnen worden. Maar de laatste jaren zijn het altijd dezelfde vrijwilligers geweest en is er weinig wisseling onder deze mensen omdat er kortweg niemand anders voor te vinden is. Als er dan eens iemand mee ophield dan werd deze functie er door iemand bijgenomen of het leverde problemen op voor het bestuur doordat bepaalde zaken niet meer gedaan konden worden, en dat was dan jammer maar wat moet je anders?

 

Daar dreigt nu verandering in te komen omdat sommige vrijwilligers er resoluut mee zijn gestopt of willen gaan stoppen, daar komt het woord crisis om de hoek kijken.

Een crisis binnen de vereniging willen we natuurlijk niet maar wanneer er niets verandert dan zou dat desastreuse gevolgen kunnen hebben en dreigt uiteindelijk de V.T.M. ophouden te bestaan. Denk er eens aan dat het ook gewoon leuk is om te doen, het zijn voor jou allen bekende mensen dus succes is verzekerd en de waardering is enorm wat jou ook een goed gevoel kan geven.

 

Er zijn veel mensen die de V.T.M. een warm hart toedragen en daar zijn we heel blij mee. We vinden het daarom heel erg jammer als er geen gehoor wordt gegeven aan deze oproep cq. noodkreet.

Dit hangt al een hele lange tijd in de lucht en nu is het moment om er met jullie als, leden, over te communiceren. We kunnen het allemaal wel blijven uitstellen maar daar wordt niemand beter van.

 

Als vrijwilliger voel je je meer betrokken bij de V.T.M. Als vrijwilliger wordt je gewaardeerd om wat je doet, op welk vlak dan ook.

 

Als vrijwilliger help je de vereniging in stand te houden, het niveau te verbeteren en de contributie laag te houden, daarom steek je graag vrijwillig de handen uit de mouwen.

 

Als vrijwilliger kunnen er verschillende redenen zijn waardoor je geen vaste invulling van je dag of week meer hebt.

Soms is het juist heel goed om wel een vaste routine te hebben of te krijgen. Dan is het goed om op vaste momenten in de week vrijwilligerswerk te gaan doen.

 

Als vrijwilliger heb je geen zin om thuis achter de spreekwoordelijke geraniums te gaan zitten.

Of je nu met pensioen bent, de kinderen uit huis zijn of om een andere reden, ook dan is vrijwilligerswerk een prima manier om actief te blijven.

 

Dus beste mensen, laat uw stem horen aan een van de bestuursleden en zij zullen de noodzakelijke acties ondernemen om u te begeleiden daar waar mogelijk.

Scroll naar boven